KICKSTARTER UPDATE #40

A KIEGÉSZÍTŐK VÉGLEGESÍTÉSE


Folyamatosan dolgozunk a Cultistorm kiegészítőinek véglegesítésén, szabályokat módosítunk, tesztelünk, ballanszolunk, dizájnolunk. Nagyon izgalmas dolog, és tegnap, amikor a fejlesztés után hazafelé autóztunk, arról beszélgettünk, hogy mennyi játékvariánst, új mechanikát, ötletet kapnak a backerek a Cultistormhoz, hogy bőven lehet majd játszani anélkül, hogy egysíkúvá válna.

Elkezdjük bemutatni (újra) a kiegészítőket sorra, immár a végleges szabályokkal, hogy felkészülhessetek az új kalandokra.

1.) MÁSVILÁGOK

A Másvilágok a Mérhetetlen Vénekhez kapcsolódó dimenziókat idézik meg a játékban. Ezek nagy méretű helyszínkártyák lesznek, egyedi hatásokkal.

A Másvilágok különböző hatások révén nyílnak meg:

  • ha a kultista fázisban legalább három kultistakockával ugyanazt a szimbólumot dobjuk ki a városi helyszínekre (ezt dimenzió-labilitásnak neveztük el)
  • a tárgypakliba kerülő új váratlan események hatására
  • új iszonyat- és végjátékkártyák hatására
  • vagy ha Mérhetetlen Vének kerülnek játékba.

Bár az eredeti verzióban a Másvilágokat is a kultisták oszlopaira tettük volna, ezen módosítottunk, s a tábla mellé kell tenni a kártyákat, így nem növeljük tovább a játéktér átmérőjét (és a szükséges asztal nagyságát J).

A másik nagy változás, hogy a nyomozókat nem nyelik el a másvilági dimenziók. Bár ez volt az eredeti koncepció, a fejlesztés során úgy láttuk, hogy ez nagyon beszűkíti a nyomozók lehetőségeit, főleg 2-3 játékosnál, és eleve kizárta a szóló módban való használatát, amit így orvosolni tudunk. Ráadásul szinte minden más lovecrafti játékban ellőtték már ezt a poént, úgy döntöttünk, nem állunk be a sorba.

Minden másvilág rászabadít a világunkra valami igencsak kellemetlen hatást vagy következményt, ami a megnyílásától kezdve folyamatosan felülír bizonyos szabályokat, meg be nem tudjuk zárni. A dimenziók bezárása is minden esetben egyedi feltételekhez van kötve, amit a nyomozóknak teljesíteniük kell. A játékot nem lehet megnyerni úgy, hogy megnyitva marad másvilág, ez különösen a végjátékban lehet igazán nagy kihívás.

Néhány példa a Másvilági hatásokra:

Slough of Sharath
HATÁS: Minden nyomozó kap maga elé egy kultistát, amit le kell győznie. Amíg nem győzik le a sajátjukat, minden forduló végén kapnak 1 őrületet. A kultisták megkapják a kasztszimbólumaikat, de nem számítanak bele a kultista limitbe.
BEZÁRÁS: Ha mindegyiket legyőztétek, a dimenzió automatikusan bezáródik.

Ysteligno üressége
HATÁS: Megnyílása után minden őrületet, amit a nyomozók kapnának, a kártyára kell gyűjteni.
BEZÁRÁS: Ha összegyűlik a kártyán játékoszszám x2 őrületkristály, a dimenzió automatikusan bezáródik. Az őrületeket a nyomozóknak szét kell osztaniuk egymás között.

Féregjáratok a dimenziók között
HATÁS: A kultista fázis előtt a kultistajelző és az iszonyatjelző helyszínein cseréljük ki a kultistákat (az eredeti sorrendet megtartva). Ha a két jelző azonos helyszínen áll, nem történik semmi.
BEZÁRÁS: Ha a kultistajelző helyszínén nincs egyetlen kultista sem egy harci fázis végén, automatikusan bezáródik.

ANGOL NYELVŰ UPDATE A KS OLDALUNKON