KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #4

A kultisták vihara – egy epikus küzdelem hét állomása


A kampány kiegészítő bemutatása

A Cultistorm kampány kiegészítője hét egymásra épülő történetből áll, amelyek mindegyike kap egy rövid novellát is. Fontos szabály, hogy csak akkor lehet tovább lépni a következő küldetésre, ha az előzőt sikerült teljesíteni, mert az egyes scenáriókban megszerzett tárgyaknak és ereklyéknek, a felfedezett helyszíneknek és speciális trófeáknak szerepük lesz a rájuk épülő későbbi eseményekben.

A kampány kiegészítő egyik fontos eleme, hogy a karakterek nem fix, hanem szabadon összeállítható képességfával rendelkeznek. Ezt egyébként akár a kampányon kívül, más kiegészítőkkel kombinálva is lehet majd használni. Amikor egy nyomozó új képességet fejleszt ki, választhat az összes még rendelkezésre álló, megfelelő szintű képesség lapka közül. A csapat közös feladata, hogy a hetedik scenario végéig valamennyi nyomozó kifejlessze a legmagasabb, 4-es szintű képességét, amely a „Kultuszok mestere” címet viseli – ez az egyik győzelmi feltétele magának a kampánynak.

Az egyes küldetések során a nyomozó karakterek megtartják a tárgyaikat és kifejlesztett képességeiket, viszont az új kalandokat mindig őrület nélkül kezdik. Az egyes küldetések helyszínei előre meghatározottak, és minden helyszínhez tartozik egy kifejezetten a kampányjátékhoz tartozó és a kampány folytatását is meghatározó döntéseket igénylő történet is a Script Book-ban.

Nem szeretnénk spoilerezni a kampány eseményeiről, de egy-egy mondatban összefoglaljuk, mi vár a játékosokra a Cultistorm kampányjátékában. Az természetesen a kampányban is érvényes, hogy az egyes küldetések megnyeréséhez a speciális győzelmi feltételek teljesítése mellett továbbra is le kell pecsételni minden helyszínt – csak ezután lehet tovább lépni a kampány következő fejezetére.

Az első küldetésben a nyomozóknak egy titkokkal és borzalmakkal teljes helyszínre vezető átjárót kell megtalálniuk és megnyitniuk. A kulcsok felfedezése folyamatos nehézségeket fog okozni, azon kívül pedig minden egyes kulcs birtoklása eggyel csökkenti a nyomozó józanságát.

A második küldetésben egy új kultista szekta, az Őrzők (Guardians) jelennek meg az első scenarioban felfedezett új helyszínen. Ezek a kultisták egy hatodik típusú, eddig nem látott szimbólummal rendelkeznek. A nyomozóknak meg kell ölniük mind a hét Őrzőt, hogy megszerezzék az értük kapható speciális trófeákat, ezekre ugyanis szükség lesz a kampány végjátékában. Az őrzők nagyon bosszantó tulajdonsággal rendelkeznek, ami meg fogja keseríteni a nyomozók életét – de muszáj lesz győzniük, mielőtt megjelenik Azathoth, az őrzők által megidézhető Mérhetetlen Vén.

A harmadik történetben a nyomozóknak meg kell küzdeniük a saját démonikus alteregójukkal – ha sikerül, olyan jutalmat kapnak, ami nagy segítséget fog jelenteni a kampány hátralévő részében.

A negyedik küldetés kifejezetten veszélyes lesz, ugyanis egy nagyhatalmú ereklye darabjait kell a nyomozóknak összegyűjteniük – amik azonban nem a mi világunkban, hanem különböző másvilágokban vannak elrejtve. A nyomozóknak ehhez önként át kell lépniük az idegen dimenziókba, ki kell állniuk a próbákat és meg kell szerezniük az ereklye darabjait, s mindeközben meg kell őrizniük az elméjük épségét is.

Az ötödik fejezet egy mindent elsöprő invázió lesz, ahol mindenféle sosem látott kultisták és másvilági lények özönlenek Arkham környékére – ezt a küldetést egyszerűen csak túl kell élni, és be kell zárni azokat a másvilági átjárókat, amelyek kaput nyitottak e sötét invázió előtt.

A hatodik scenarioban a nyomozóknak minden helyszínen fel kell építeniük egy rendhagyó oltárt, amelyek összekapcsolódva véget vethetnek a másvilági teremtmények fenyegetésének. Azonban az oltárok aktiválásakor átszakadnak a világokat elválasztó falak, és a kezdetét veszi a végjáték – a kampány hetedik, végső küzdelme. Ebben a végső harcban kapnak szerepet a hatodik szimbólumú trófeák, a másvilági darabokból összeállított ereklye és a Kultuszok mestere címmel járó hatalom, amellyel minden nyomozónak rendelkeznie kell, ha ezt az utolsó kihívást túl akarja élni.

Reméljük nektek is tetszeni fog a Cultistorm kampány kiegészítője.