Ars poetica

 • KÜLDETÉSNYILATKOZAT

  Elsődleges célunk és küldetésünk, hogy a magyar szerzők társasjátékai meghódíthassák a nemzetközi társasjátékos világot. Szeretnénk hazánkat bekapcsolni a társasjátékos világ nemzetközi vérkeringésébe, és szeretnénk kifejezetten sikeres játékokat készíteni és kiadni. A kickstarterre fókuszálunk, de hagyományos kiadói munkát is végezni szeretnénk, akár más nemzetközi kiadókkal is együttműködve.

 • INNOVATÍV JÁTÉKMENET

  Olyan játékokat tervezünk, melyek játékmechanikájában vagy koncepciójában mindig van valami olyan újdonság, ami korábban nem, vagy legalábbis a mi általunk megvalósított formájában nem jelent meg más játékban. Törekszünk egyedi, innovatív, felismerhető stílusjegyekkel is rendelkező játékokat megvalósítani, amivel a társasjátékok folyamatosan duzzadó kínálatát nem csak mennyiségben, de érdemben is gazdagítani tudjuk.

 • ERŐS TEMATIKA

  Nem absztrakt játékokat tervezünk, hanem erős tematikával és karakteres sztorival rendelkező játékokat, amelyekbe beleélhetjük magunkat, s amik magukkal ragadnak bennünket. Fontos számunkra, hogy a játék története és mechanikája kiegészítse egymást, hogy a játékaink szórakoztatóak, izgalmasak és fordulatosak legyenek, kihívást jelentsenek, közösséget és emlékezetes élményeket teremtsenek.

 • TÖBB, MINT JÁTÉK

  Messzebbre látunk s tervezünk eljutni a játékainknál: ha lehet, novellákat és könyveket írunk, artbookot, vagy akár képregényeket tervezünk, zenét és hangulatot teremtünk a játékaink köré – vagy akár ismeretterjesztő előadásokban gondolkodunk, hogy a játékaink minél szervesebben beágyazódhassanak a társasjátékos szubkultúrán túli tematikus környezetbe is.

 • EXCLUSIVE TARTALMAK

  Saját kiadásainkban, ami elsősorban a Kickstarteren megjelent játékokat érinti, mindig lesz exclusive tartalom is, ami a későbbi kiadásokban vagy a kereskedelmi forgalmazásban nem lesz elérhető. Szeretnénk ezzel is kifejezni nagyrabecsülésünket azok iránt, akik támogatják a játékaink megjelenését.

 • MAGAS MINŐSÉG

  Törekszünk a kifejezetten magas minőségű megjelenésekre. Ez azt jelenti, hogy soha nem lesz kiegészítő vagy opcionális tartalom nálunk a linen finish kártya, a vastagabb táblakarton vagy a nagyobb kártyaméret – a minőségen nem fogunk spórolni, ha játékot adunk ki!

 • NEMZETKÖZI MEGJELENÉS

  A Purple Meeple egy amerikai és egy magyarországi székhellyel rendelkező kiadó, amely több társasjáték tervező studiót is magában foglal. A játékainkat alapvetően nemzetközi piacra tervezzük, sok játékunkat eleve a Kickstarteren való megjelenésre optimalizáljuk – de minden játékunkból készítünk magyar kiadást is, ezzel is erősítve a hazai társasjátékos kultúra misszióját! Széleskörű nemzetközi kommunikációs felhőt és saját értékesítő hálózatot építünk, partnerkapcsolatokban gondolkodunk, és hangsúlyos célunk a magyar társasjátékok nemzetközi piacra történő kijuttatása, a magyar tervezők és játékok nemzetközi megismertetése.

 • NYELVI CSOMAGOK

  Szeretnénk a lehető legtöbb játékoshoz a saját nyelvén eljuttatni a játékainkat, ezért minden társasjátékunkhoz anyanyelvi kiegészítő csomagokat készítünk, amelyek csak a nyelvfüggő elemeket tartalmazzák a játékokból. Ez a kickstarteren megjelenő játékainknál a kiadónk egyik stílusjegye.

 • HAZAI KIADÓI TEVÉKENYSÉG

  Szeretnénk a magyar játékosok számára is elérhetővé tenni olyan játékokat, amelyek kiadását kapcsolati, üzleti okok miatt, esetleg a masszív nyelvfüggőségük miatt más kiadó nem vállalja fel itthon. Ezek elsősorban Kicksteren megjelenő, indie kiadók játékainak kis példányszámú hazai kiadását jelenti, egyfajta kultúrmissziós motivációval a háttérben.

 • TÖBB, MINT KIADÓ

  A Purple Meeple nem csak játékkiadó, hanem a magyar társasjátékos kultúrmisszió aktivistája is. Szabályokat fordítunk és játékokat magyarosítunk, rajongói oldalakat készítünk, kiegészítőket tervezünk, blogolunk és videózunk, hogy kis hazánkban is egyre többen, egyre több játékkal játszhassanak! Mindezek formába öntésén és egy erre szolgáló alapítvány létrehozásán még dolgozunk, de hamarosan jönnek a részletek.

 • TÁRSASJÁTÉK KLUBOK ALAPÍTÁSA

  Fontos célunk, hogy minél több helyre eljuttathassuk a társasjátékozás lehetőségét. Két klubot már elindítottunk, és az erőforrásainktól függően szeretnénk még több, elsősorban vidéki társasjáték klub elindulását elősegíteni.

 • CSATLAKOZNÁL HOZZÁNK?

  Mi nyitottak vagyunk mindenre: ha van egy jó játékötleted, ha mennél a Kickstarterre, de egyedül nem tudsz, ha szívesen tesztelnéd az új játékainkat, ha segítenél a társasjátékos missziónkban, vagy ha csak véleményed, javaslatod van, írj egy emailt a sandor@purplemeeple.hu címre!

Alapító és vezető tervező:
Szűcs Sándor

Társalapító és szakmai tanácsadó:
Aczél Zoltán

Marketing és értékesítés:
Knecht Viktor

Ügyvitel:
Bolla Aliz

Purple Meeple Magyarország Kft.
Székhely: Budapest, Magyarország

Purple Meeple Games LLC, USA
Székhely: Boca Raton, Florida, USA

CSAPATUNK