Barion Pixel

A kiegészítőket tartalmazó EXPANSION BOX tartalmazza a Kampány és a Szóló kiegészítőt, valamint a kilenc kis modult. A COLLECTOR BOX tartalmazza a Narratív kiegészítőt a Script Book-kal, valamint a Kickstarter Exclusive Overlord kiegészítőt, ami később semmilyen formában nem fog kereskedelmi forgalmazásba kerülni. A „Lovecraft Country” című Game Night kiegészítő külön dobozban fog megjelenni.

KIEGÉSZÍTŐK ÉS MODULOK


A Cultistormhoz öt speciális, nagyobb lélegzetvételű kiegészítő tartozik, amelyek a játék alapvető működését változtatják meg. Ezek közül a Narratív kiegészítőt az 500+ mininovellát tartalmazó Script Book-kal együtt, valamint a kifejezetten Game Night-okra, társasjátékos rendezvényekre  fejlesztett Lovecraft Country kiegészítőt külön oldalakon mutatjuk be.

1. A KULTISTÁK VIHARA – KAMPÁNY KIEGÉSZÍTŐ

A „Kultisták vihara” című kampány kiegészítő egy hét részes, azaz hét fejezetből és alkalomból álló összefüggő történetet bont ki a játékosok előtt, teljesen egyedi és egymásra épülő küldetésekkel, és minden fejezetben új játékmechanizmusok felhasználásával.

A kampány kiegészítő a Deluxe dobozban található, az Overlord kiegészítővel nem, de több más kisebb modullal keverve is játszható. További részleteket erről a kiegészítőről a #4 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

2. A SZÍNFALAK MÖGÖTT – OVERLORD KIEGÉSZÍTŐ

A „Színfalak mögött” című overlordos kiegészítő lehetővé teszi, hogy az egyik játékos H. P. Lovecraft írói szerepét magára öltve átvegye a történet formálását és a játék irányítását, s így a többieknek összefogva őellene kell küzdeniük.

A kampány kiegészítő a Deluxe dobozban található, a Kampány kiegészítővel nem, de több más kisebb modullal keverve is játszható. További részleteket erről a kiegészítőről a #8 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

3. MAGÁNYOS KÜZDELEM – SZÓLÓ KIEGÉSZÍTŐ

Ez a kiegészítő azoknak a magányos nyomozóknak készült, akik egyedül akarnak belevágni a kultisták elleni küzdelembe. Egy speciális akcióválasztó tábla és egy új játékmechanika, valamint egy férfi és női nyomozó karakter módosított paklija lesz ebben segítségükre. További részleteket erről a kiegészítőről a #7 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

KILENC KISEBB KIEGÉSZÍTŐ MODUL

A Cultistormhoz a játékmódokat meghatározó négy „nagy” kiegészítő mellett kilenc olyan kisebb kiegészítő modul tartozik, amelyek új játékelemeket és mechanikákat adnak hozzá a játékhoz. Ezeknek a moduloknak legtöbb eleméhez saját mininovellák is tartoznak a Script Book-ban.

4. MÁSVILÁGOK

A Másvilágok modul minden Mérhetetlen Vénhez csatol egy speciális helyszín kártyát, amelyek olyan nem evilági dimenziókat reprezentálnak, amelyeket a Mérhetetlen Vének megjelenése nyit meg a mi világunkban. Ezek a helyszínek a megnyílásukkor magukba szívják az ott tartózkodó nyomozókat, akiket a társaiknak különböző módokon kell kiszabadítaniuk, mielőtt azok bezáródnának, végleg elemésztve az ott rekedteket. További részleteket erről a kiegészítőről a #11 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

5. ŐSI EREKLYÉK

Az Ősi ereklyék nagyhatalmú, idegen dimenziókból származó tárgyak, amelyek megszerzéséért a nyomozóknak maguknak kell megnyitniuk a másvilágokba vezető dimenziókapukat – amibe akár bele is őrülhetnek. További részleteket erről a kiegészítőről a #12 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

6. SÖTÉT SZERTARTÁSOK

A Sötét szertartások aktiválják a nyomozók akciókártyáin lévő tapasztalati pontokat, amelyekért ősi kódexekből sötét szertartásokat tanulhatnak meg, s azokat felhasználva a játék során újabb akciólehetőségekhez juthatnak. További részleteket erről a kiegészítőről a #13 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

7. KULTISTA ESEMÉNYEK

Ez a modul egy kultista esemény kártya paklit hoz játékba, amelyből minden forduló kultista fázisának elején felcsapunk egy lapot, és végrehajtjuk az azon olvasható eseményeket. Amelyekben nem lesz sok köszönet… További részleteket erről a kiegészítőről a #14 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

8. ÁRTATLAN ÁLDOZATOK

Az Ártatlan áldozatok modulban a nyomozók és kultisták harcába akaratukon kívül belecsöppenő civil polgárokat kell megmentenie a nyomozóknak attól, hogy ők maguk is kultistává váljanak. Természetesen az olyan egyéb feladataik mellett, mint a kultisták és a megjelenő Mérhetetlen Vének legyőzése, és úgy általában a világ megmentése. További részleteket erről a kiegészítőről a #19 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

9. MÁSVILÁGI FERTŐZÉSEK

A Másvilági fertőzések modul ismeretlen eredetű szörnyű betegségeket szabadít a világra, amelyek kitörését a nyomozóknak még azelőtt kell megakadályozniuk, mielőtt elérnék a városokat. További részleteket erről a kiegészítőről a #17 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

10. VESZÉLYES KIRAKÓS

A Veszélyes kirakós modul egy hat kártyából álló speciális ereklyét ad a tárgypaklihoz, amelyet a játékosoknak meg kell találniuk ahhoz, hogy győzni tudjanak. A kirakós darabjai önmagukban is életveszélyes tárgyak, ráadásul ezek mellett mindenféle váratlan és szörnyűséges eseményeket előidéző kártyák is bekerülnek a tárgyak közé. További részleteket erről a kiegészítőről a #20 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

11. KUTATÁSI ESEMÉNYEK

A Kutatási események végre egy olyan kiegészítő modul, amely alapvetően a nyomozókat segíti, könnyíti a játékot, vagy ellensúlyozhatja a többi nehezítő modult. Amikor egy nyomozó kutatást hajt végre, húz egy kártyát, és érvényesíti annak az általában pozitív hatásait. További részleteket erről a kiegészítőről a #21 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

12. RORSCHACH-TESZT

A Rorschach-teszt kiegészítő modul a novellás kötetünk „Tintafoltok” című novellájához kapcsolódik. A másvilági dimenziókból származó tintafoltok folyamatosan gyűlnek a játék során, és a megjelenésükkor nem is befolyásolják a játékmenetet. Viszont ha bizonyos számú összegyűlik belőlük, amiket a nyomozók nem oldottak meg, azonnal megidézik azt a Mérhetetlen Vént, amelynek az álmait a tintafoltok megjelenítik. További részleteket erről a kiegészítőről a #23 kampány update-ben olvashatsz ide kattintva.

És még mindig van tovább…

Ezeken a kiegészítő modulokon túl a Cultistormban szerepelnek még egyedi képességekkel is rendelkező speciális kultista kasztok, hozzájuk tartozó egyedi Vénekkel és másvilági helyszínekkel, valamint erősségükben a kultisták és a Vének között elhelyezkedő, szintén saját képességekkel is rendelkező kultista lények is. Ezek segítségével nem csupán tovább színesíthető a játék, vagy növelhető az újrajátszhatósága, hanem jól skálázhatóvá válik a játék erőssége is.

És még van egy ráadás, a Beépített ügynökök című speciális kártyaszett – ami voltaképpen egy 15. kiegészítő a sorban, de erről szintén olvashatsz erre az aloldalra kattintva.