POST-KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #30

Készül az alapjáték, mutatjuk a szabálykönyvet – és folytatjuk a kampányolást!


Ahogy ígértük, ebben az udpate-ben már a játékról és a munka folytatásáról fogunk beszámolni nektek.

Hamarosan elkészül az alapjáték mintapéldánya

Rengeteget dolgoztunk az alapjáték tökéletesítésén, újra és újra ellenőriztük, teszteltük, javítottuk a játékban szereplő akciókat, a kártyaszövegeket, ballanszoltunk, teszteltünk. Úgy érezzük, hogy az alapjátékkal kész vagyunk, nem csak tartalmilag, de már a fájlokat is leadtuk a gyárba. Ha minden jól alakul, a jövőhéten megkapjuk az alapjáték sorozatgyártás előtti mintapéldányát. Nagyon izgalmas ez számunkra, jó lesz a kezünkben tartani a már szinte végleges játékot. Ha megjön, mindenképpen készítünk nektek fotókat róla – de hogy ne maradjatok képek nélkül, mivel a minik mintadarabjait már korábban megkaptuk, és odaadtuk egy professzionális minifestőnek, hogy fesse ki nekünk – ezeket már most meg tudjuk mutatni nektek:

Szabálykönyv

Az elkészült szabálykönyvet is megmutatjuk nektek – igyekeztünk áttekinthetően és tömören megfogalmazni minden szabályt és segítséget. Örülünk annak, hogy nem lett mérhetetlen oldalszámú a szabálykönyvünk, fontos célunk volt, hogy ne bonyolítsuk túl a játékot, a nagy dilemmákat és agyalásokat hagyjuk inkább a játékélményre, és ne a játék szabályainak megtanulására. Reméljük, érthető lesz számotokra is minden, amit a játékról el akartunk mondani nektek.

A következő tennivalónk ezen a téren a szabálykönyv lefordítása, amelyet német, francia, spanyol, olasz és magyar nyelven tervezünk. Ha más nyelvterületről esetleg szívesen vállalná valaki a szabályfordítást, örömmel várunk minden jelentkezőt és segítséget!

Szeretnénk jelezni, hogy a Kickstarter kampány előtt elkészült játékbemutató videókhoz képest történt néhány kisebb módosítás, és változtak bizonyos kártyaszövegek, hatások is – ne csodálkozzatok, ha nem mindenben egyezik a végleges szabálykönyvünk a videókban bemutatott szabályokkal. Ez nem a reviwerek hibája, hanem a mi fejlesztői munkánk következménye.

Kiegészítők

Mostantól végre teljes kapacitással rá tudunk fordulni a kiegészítő modulok előkészítésére. lesz ott is munkánk még, áramvonalasítunk, ballanszolunk, és tesztelünk még rengeteget, közben pedig készülnek a még hiányzó Scriptek és illusztrációk – de például Graham zenei albuma és a novellás kötet már készen is van. Amint lezártunk egy-egy kiegészítő modult, a végleges elemeivel és szabályaival, és egy bemutató videóval együtt mindent részletesen is bemutatunk majd nektek.

Folytatjuk a kampányolást

Rengeteg visszajelzést kaptunk, és nekünk is az a meggyőződésünk, hogy a Cultistormban sokkal nagyobb potenciál van, mint amennyit a Kickstarter kampányunkban ki tudtunk aknázni. Nagyon örülünk annak, hogy elértük a Funding Goalt, hatalmas dolog egy ilyen szép eredmény first creatorként, ráadásul azonnal egy ilyen gigantikus projekttel, de semmiképp nem szeretnénk lemondani azokról az elemekről sem, amiket már megterveztünk és előkészítettünk Stretch Goalként, de – eddig még! – nem tudtunk beletenni a csomagba. A 3D Moster Box-ról már nem is beszélve! Ráadásul időnk is van rá, mert a Deluxe és Collector Box nyomdai anyagait az év végéig kell leadnunk, így miközben dolgozunk a játékon és a fájlokon, párhuzamosan tudunk tovább kampányolni is.

Ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk – méghozzá pontosan onnan, ahol a Kickstarter kampányunkban abbahagytuk. Egy jelképes Funduing Goallal, kifejezetten a Stretch Goalokra fókuszálva hamarosan elindítunk egy IndieGogo kampányt is. Minden ott elért Stretch Goal és bónusz tartalom természetesen MINDENKI példányába bele fog kerülni, tehát a Kickstarter backerek is pontosan ugyanazt a tartalmat fogják kapni, amit a későbbi kampányban el tudunk érni.

Úgy látjuk, ez egy win-win szituáció mindenki számára, hiszen a Kickstarter kampányban megalapoztuk a projektet, és lehetővé tettétek, hogy meg is valósíthassuk, az IndieGogo kampányban pedig tovább bővítjük a tartalmat, az ottani bacekereknek már nem a játék legalapvetőbb költségeire, hanem a bónusz tartalmak növelésére fókuszálhatnak.

Mit szóltok hozzá? Reméljük, nektek is tetszik a koncepciónk.