KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #14.

Kultista események, másvilági teremtmények, speciális kultista kasztok


A mostani bemutatónk nem csupán egyetlen kis kiegészítőről fog szólni, hanem további két olyan modulról is, amelyekkel a kultisták kapnak erősítést, és amelyek egyúttal a játékerősség beállítását is szolgálják.

Kultista események

Ez a modul két szett kártyából áll. Az első szett jelenti az egyszerűbben menedzselhető kihívásokat. Ezzel a kártyapaklival a kultisták kapnak eseménykártyákat, amelyekből minden fordulóban egyet kell a kultista fázis elején felhúzni és végrehajtani. Ezek az események egy-egy fordulóra hatnak, és valamilyen módon akadályozzák a nyomozókat, például a fordulóban a nyomozók nem kutathatnak vagy nem képesek gyógyulni, eggyel több trófea kell a fordulóban a kapuk lepecsételéséhez vagy minden nyomozó csak egy támogatáskártyát játszhat ki összesen.

Advanced mode

Ha nehezebb kihívásra vágyunk, a modul tartalmaz egy másik kártyaszettet is, amely 13 egymással összefüggő és egymásra épülő eseményláncolatot indít el a kultista fázis elején. Ezek az események eleinte még nem tűnnek vészesnek, azonban a játék előre haladtával egymással különféle kombinációkat fognak alkotni, amelyek már próbára fogják tenni a nyomozók kreativitását és problémamegoldási képességét.

Cultist Creatures

A kultista teremtmények olyan lények, amelyek erősebbek a kultistáknál, azonban nem annyire erősek, mint a Mérhetetlen Vének. Négy szimbólummal rendelkeznek, és lehetnek egyedi képességeik is. Minden típusból csak 5 kártya van, ezeket kell a kultista pakliba keverni a játék kezdetén.

Kultista teremtményeket tartalmaz a kampány kiegészítő, Uthar macskái Social Stretch Goal-ként kerül be a játékba, Brown Jenkin pedig a legelső Stretch Goal lesz, amint sikerül átlépnünk a Funding Goal-t. És természetesen van még néhány a tarsolyunkban, amit szeretnénk hozzátenni a Cultistorm csomagjához.

Speciális kultista kasztok

Már az alapjátékkal érkeznek speciális kultisták. Minden új kaszt tartalmaz 7 kultista kártyát, 1 Mérhetetlen Vént és egy hozzá tartozó Másvilági helyszínkártyát. A speciális kultistáknak minden esetben vannak egyedi képességei. A tesztelések során azt tapasztaltuk, már egy ilyen kaszt belekeverése a kultista pakliba igencsak felrázza a játékot (mi ugye már megszámlálhatatlan tesztjátékon vagyunk túl), és annak ellenére, hogy igencsak megkeseríthetik az életünket, mégis szeretjük, hogy még változatosabbá teszik a Cultistorm amúgy is sokszínű játékát.

Még egy fontos megjegyzés: természetesen valamennyi eseménykártya, speciális kultista és teremtmény megkapja a maga saját Scriptjét a Narratív kiegészítőben.

A játékerősség beállítása

Lássuk csak: ha már könnyűszerrel verjük le az alapjáték öt kultista hordáját, akkor belekeverhetünk a pakliba speciális kultista kasztokat. Először egy típust. Azután kettőt vagy hármat. Aztán belekeverhetünk kultista teremtményeket. Először egy típust, aztán akár egyszerre többet is. Hozzátehetjük a kultista események kiegészítőt. És ha tematikus játékot szeretnénk, akkor bármelyik kis kiegészítő modult.

Természetesen a nyomozóknak is vannak őket támogató moduljaik – ezeket majd a kutatási eseményeknél fogjuk számba venni.