Nagyon köszönjük a karácsonyi szezonban tapasztalt nagy érdeklődést, az utolsó napokra ki is fogytunk a készleteinkből. De örömmel jelentjük, hogy korlátozott számban, de újra kapható nálunk a Plüssmesék, és még úgy 30 példány erejéig a kiegészítő mesefüzetből is tudunk adni mellé. Aki még nem szerezte be, érdemes lecsapni rá, mert a promó mesefüzetet később már nem lehet beszerezni.

A megrendeléshez kattints ide!

UPDATE #43


ÚJRA ITT VAGYUNK EGY NAGYON NEHÉZ ÉV UTÁN

Üdvözlet nyomozók,

Mindenekelőtt boldog új évet kívánunk nektek. Reméljük ebben a nehézségekkel és tragédiákkal teli időszakban jól vagytok, egészségesen. Nekünk nagyon nehéz volt az előző év, tele személyes és céges problémával, betegséggel, munkatársak kiesésével, tragédiákkal.

Nagyon sajnáljuk, és bocsánatot kérünk, hogy nem voltunk a helyzet magaslatán a veletek való kommunikációban a tavalyi év második felében. Sok problémával kellett megküzdenünk, és leginkább emberi figyelem nem maradt a kommunikációra. Mostantól változtatunk ezen, és sokkal rendszeresebben fogunk írni nektek, hogy lássátok, hol tartunk.

A legfontosabb, hogy a rengeteg gátló körülmény ellenére ahogy tudtunk, dolgoztunk, és sokat haladtunk a kiegészítők véglegesítésével. Januárban lezárjuk a kampány modult, és azután már csak az egyszemélyes és az overlordos modul lesz hátra. A terveink szerint februárban azokat is befejezzük, és megkezdődhet a nyomdai fájlok és a gyártás előkészítése. A legnagyobb munka számunkra a Script Book befejezése, és annak nyelvi lektorálása, amiben nem csak lovecratiánus novellisták vannak segítségünkre, de egy amerikai író és egy angol nyelvész is.

Most úgy látjuk, reálisan ezév közepén tudjuk szállítani nektek az elkészült játékokat.

Az alapjáték egy évvel ezelőtt jelent meg, akik két hullámban kérték a szállítást, azok akkor megkapták már, és az a kis ráadás, amivel többet készítettünk belőle, kikerült néhány webshopba is. Elnézést kérünk azoktól, akik az egyhullámos szállítást választották, és ezért még nem kapták meg a saját játékukat, és akiket bántott az, hogy egy rövid karácsonyi akcióban két helyen egy pár dollárral olcsóbban is hozzá lehetett jutni az alapjátékhoz, mint a Kickstarter kampányban. Talán nem volt jó ötlet, hogy megengedtük ezt, semmiképp nem akartunk benneteket megbántani ezzel.

Úgy látjuk, az alapjáték fogadtatása általában jó volt, a visszajelzések alapján is teljesen más játékélményt ad, mint a megszokott és jól ismert Cthulhu-játékok, sokan dicsérték a játék újszerűségét, szerencsefüggetlenségét és a sajátos kooperatív játékmechanikánk működését. Sokszor beszélgetünk arról, hogy kifejezetten elégedettek vagyunk a játékunkkal, de sajnos „radar alatt vagyunk” – túl kevesen ismerték meg a játékunkat. Kicsi és új kiadó vagyunk, nincs büdzsénk marketingre és reklámra, és nagyon nehéz kitűnni az évi 3500 új címet hozó társasjáték piacon, de úgy érezzük (reméljük nem csak azért, mert a saját „gyermekünkről van szó), hogy méltatlanul ismeretlen még a Cultistorm, a beletett munka, a rengeteg kiegészítő modul, a novellák, a zene túl grandiózus vállalkozás ahhoz, hogy alig ezer példány készüljön belőle. Nagyon reméljük, hogy amikor egyben is látható lesz az egész csomag, a három, sőt, az add-on tartalmakkal együtt talán négy doboznyi játék végre kikerül a gyártósorról, az képes lesz egy nagyobb érdeklődést generálni a Cultistorm iránt.

Volt egy ígéretünk októberben egy bevezető print’n’play kampányól, már az utolsó simítások, lektorálások vannak hátra, de nem akartunk tovább várni az update-tel. De az is érkezik hamarosan, remélhetőleg a jövőhéten.

Szeretnénk újra megköszönni nektek, hogy támogattátok a projektünket! Dolgozunk tovább, és hisszük, hogy egy nagyszerű játékot fogunk tudni átadni nektek ebben az évben, amire megérte várni.

 

UPDATE #42


DOLGOZUNK…

Kedves támogatóink,

Az elmúlt hónapokban két nagy feladaton dolgoztunk, és még nem vagyunk a munka végén – ezért is nyúlt ilyen hosszúra az utolsó update óta eltelt idő. Nagyon szerettünk volna már „adni” nektek valamit, és nem csak a kívülről nem látványos tesztelésekről, szövegírásról, szabályok feletti molyolásról beszámolni.

A kilenc kis kiegészítő ballanszolása és véglegesítése után nekiálltunk a kampány kiegészítő fejezeteinek véglegesítéséhez, jelenleg a történeteket és a hozzájuk tartozó mechanikákat dolgozzuk össze és lassan elkezdődik a kampány tesztelése is. Mivel ez már kifejezetten történet-központú kiegészítő, ahol a történetek egyes elemei visszahatnak a játékra is, ez lassabban megy – de haladunk. Úgy tervezzük, hogy lesz egy bevezető, nulladik történet is, egyfajta bemutató mintaként a kampány rendszeréről, és ezt hamarosan Print’n’Play formában meg is osztjuk veletek, hogy akinek az alapjáték megvan, az annak az elemeivel kipróbálhassa. A dobozban természetesen benne lesznek a „gyári” elemei ennek a küldetésnek is.

A másik nagy munkánk a Scripteket megírása a narratív kiegészítőhöz. Hamarosan megkezdődik a fordítási és lektorálási munka ezekkel a szövegekkel, és úgy tervezzük, hogy a beérkező anyagokból folyamatosan fogunk részleteket mutatni nektek.

Mint tudjátok, ez az első játékunk, és rögtön egy hatalmas projekttel kezdtük a játéktervezői és kiadói munkánkat. Tudtuk, hogy nagy kihívás lesz ezt a projektet végig csinálni, de a valóság túlszárnyalta minden elvárásunkat. Szeretnénk jól csinálni a munkánkat, és olyan játékot kiadni a kezünkből, ami hosszú távon is leköti a játékosokat, változatos és ballanszolt, izgalmas és igazán lovecrafti élményt tud nyújtani. Úgy érezzük, az alapjáték jól sikerült, a játékmechanika jól működik – most azon dolgozunk, hogy mindez elmélyüljön és tematikailag is kinyíljon. Lassabban haladunk, mint a kampány idején terveztük, mert nagyon szeretjük a játékunkat, és a legjobbat akarjuk nyújtani nektek, a támogatóinknak.

A legközelebbi update-ünk már a kampány kiegészítő bevezető kalandjának letölthető változata lesz – néhány hét múlva jelentkezünk vele.

Köszönjük a türelmeteket, a támogatást, a biztatást, a visszajelzéseket.
Értetek dolgozunk.

KICKSTARTER UPDATE #41


HAT ÚJ MODUL VÉGLEGESÍTÉSE

Az elmúlt pár hétben nagyon sokat haladtunk a Cultistorm kiegészítőinek véglegesítésével, a kilenc kis kiegészítő közül héttel már kész vagyunk:

– Az Otherworlds kiegészítőt bemutattuk az előző update-ben.

– A Dark Rituals kiegészítő megtanulható szertartásokat ad a nyomozóknak, amelyeket a kártyáikon lévő XP-kel tudnak aktiválni. Átnéztük a szertarásokat, a mechanikát, teszteltük és lezártuk. Már csak egy kérdés maradt nyitva, hogy a szertartások kártyák vagy kartonlapkák legyenek.

– A Cultist Events nagyon jól működik, a lényege, hogy a kultisták minden fordulóban kapnak egy őket támogató hatást. Bevezettünk egy Fate tokent, amelyekből mindössze hármat szerezhetnek a nyomozók egy játék során. Egy ilyen Fate tokennel egy negatív kultista hatást semlegesíthetnek. A Fate tokenek megszerzéséhez a nyomozóknak egy harmadik helyen álló kultistát kell túlütniük (overkill), azaz a kultista saját szimbólumain és a kultistakockán túl a kasztszimbólumot és a helyszínszimbólumot is teljesíteniük kell a győzelemhez.

– Az Innocent Victims az egyik kedvenc kiegészítőnk. A kultistapakliból polgárok kerülnek játékba, és minden kultista után, akivel a helyszínükön találkoznak, mutációpontokat kapnak. Ha összegyűlik rajtuk 4 mutáció, menthetetlenül kultistává válnak, és még valami azonnali borzalom is történnek miattuk. A nyomozóknak viszont lehetőségük van gyógyítani a mutációjukat, és ha az összes mutációjelzőt sikerül leszedni róluk, akkor megmentették a civileket, amiért jutalmat kapnak.

– A másik nagyon érdekes játékmechanikát behozó kiegészítő az Otherwordly Diseases. Borzalmas, nem evilági fertőzések szabadulnak el a játékban, amelyek miniden nyomozót megfertőznek, akik arra a helyszínre állnak – márpedig ez előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, hisz az ott lévő kultistákkal is muszáj harcolni. Ráadásul a megfertőződött nyomozók a többi nyomozót is megfertőz, ha egy helyszínen találkoznak, ami azért is veszélyes, mert minden fertőzés egy őrülettel ér fel, ami ellen nem használnak a szokásos őrületet gyógyító tárgyak és képességek. A kiegészítővel jön a Laboratórium városi helyszín, ahol trófeák segítségével lehet az ellenszérumot kifejleszteni, de sietni kell, mert a harmadik elszabadult fertőzéssel már megjelenik egy speciális Mérhetetlen Vén is.

– A Research Events a kutatási akciót egészíti ki, többnyire a nyomozókat segítő módon. Jön egy új D6 kocka, amivel minden kutatás előtt dobni kell. A dobás eredménye lehet az, hogy nem találunk semmit, a rendes szabályok szerint kutathatunk vagy az eseménykártya pakliból kell húznunk. Készen  vagyunk az eseménypakli megtervezésével, és eleget teszteltük a kiegészítőt ahhoz, hogy lássuk, jól működik.

– Végül befejeztük a Rorschach Test kiegészítőt is, ami az eredeti koncepcióhoz képest jelentősen átalakult. Minden nyomozó kap a saját nyomozópaklijába négy új kártyát, amelyeknek nincs támogatási hatása, csak egy szimbólum és egy tintapaca-részlet látható rajta. Amikor felhúzzuk ezeket a lapokat, a körünkben a szimbólumot használhatjuk a harcunkban, de a kártyát nem a dobópaklinkba dobjuk, hanem magunk elé helyezzük. A négy összegyűjtött kártya összeillesztve ki fogja adni azt a tintafoltot, amely a saját elménkbe fészkelte be magát nem evilági fenyegetésként. Ez a fenyegető tintafolt-látomás azzal a 4 szimbólummal rendelkezik melyek a kártyákon vannak, plusz kapnak még egyet egy kultistakocka dobás után. Ha nem tudjuk legyőzni abban a fordulóban, amelyben összeállt a sötét látomás, a következő fordulóban a tintafolt megelevenedik, és egy sötét másvilági lény jelenik meg a saját helyszínünkön.

Itt tartunk most. Már hetek óta dolgozunk az Ancient Relics kiegészítőn, amely egy különálló térképet hoz játékba, de még mindig nem vagyunk elégedettek a játékmechanikával, most ezt szeretnénk befejezni. Hátravan még egy kis kiegészítő, a Dangerous Puzzle, valamint az Undercover Agents speciális kiegészítő modul – a legközelebbi update-ünkben ezekről fogunk írni nektek. Aztán jönnek a nagyobb lélegzetvételű modulok, a kampány és az Overlord kiegészítő, valamint a Solo Mode.

Folyamatosan dolgozunk a Cultistorm kiegészítőinek véglegesítésén, szabályokat módosítunk, tesztelünk, ballanszolunk, dizájnolunk. Nagyon izgalmas dolog, és tegnap, amikor a fejlesztés után hazafelé autóztunk, arról beszélgettünk, hogy mennyi játékvariánst, új mechanikát, ötletet kapnak a backerek a Cultistormhoz, hogy bőven lehet majd játszani anélkül, hogy egysíkúvá válna.

Örömmel adunk hírt egy újabb Cultistorm bemutató videóról, amelyet ezúttal a nagyon alapos és színvonalas szabálytanító videókat készítő Szekeres Feri készített el. Nagyon szépen köszönjük neki, és reméljük, számotokra is hasznos lesz a bemutató.

A Plüssmesék társasjáték szereplőit színezhetitek ki a letölthető oldalakon, de készíthettek saját karaktertáblát és portréfotót is kis kedvenceitekről!

„AZ ÉN BÁTOR PLÜSSÖM” címmel készíts egy rajzot vagy egy fényképet, ahol a te plüssállataid a hősök, akik felszerelkeztek a gonoszok ellen. Ne felejtsd el, a tárgyak, amiket használnak az ő méretük kell, hogy legyen! És csak olyasmit adj rájuk és a kezükbe (mancsukba), amit otthon nálatok is megtalálnának!

Jelenleg a kiegészítő modulok és a kampány scerárióin dolgozunk, és még írjuk a scriptek hátralévő részét. A novelláskötet már készen van, a minik modelljeivel már szintén végeztünk. Várjuk, hogy folytathassuk a közös munkát a kínai gyártóval. Egészen biztosan lesz csúszás a gyártással, de pontosabbat csak akkor fogunk látni, amikor a vírushelyzet legalábbis túljut a tetőpontján.

Újabb játékszabály bemutató videó jelent meg a Cultistormról – ezúttal a Gémklub csapata  készítette el a saját bemutató videóját. Örömmel osztjuk meg ezt a videót is.