KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #10

Soundtrack a Cultistormhoz Graham Plowman zenéjével – és egy új szám az albumról


Storm of the Cultists – The Cultistorm Soundtrack Album

A Cultistorm játék minden elemével a lovecrafti hangulat és élmény átadására fókuszál – ezért már az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy a játékhoz elengedhetetlenül hozzá tartozik egy zenei album elkészítése is. Tartozunk a játéknak, nektek ezzel, mert a Cultistorm-élmény csak így lehet teljes. Azonban szerettünk volna ebben is maradandót létrehozni, egy olyan teljes értékű zenei albumot, amely hiteles és autentikus módon kapcsolódik a lovecrafti hagyományba, amely ezer szálon kötődik a lovecrafti szubkultúrához, és amely méltó arra, hogy az önálló életét is megélje, mert minőségében és tartalmában is több, mint egy társasjátékhoz készült átlagos vagy promóciós soundtrack. Az az álmunk és a célunk, hogy a Cultistorm a társasjátékok világában, a hozzá tartozó novellás kötetünkkel az irodalomban, és a játék hangulatát megadó zenei albumunkkal a zenei világban is kiemelkedő alkotássá válhasson, amely örömöt okoz a játékosoknak, az irodalomért rajongóknak és a zenehallgatóknak egyaránt.

Hatalmas örömmel és még nagyobb tisztelettel jelentjük be a Cultistorm zeneszerzőjét – a lovecrafti zenei világ egyik legelismertebb és legnagyobb  hatású művészét, aki csatlakozott a projektünkhöz:

    Graham Plowman

“Tíz éves korom óta vagyok Lovecraft rajongó, valamint lelkes kártya- és társasjátékos, ezért nagy izgalommal csatlakoztam a Cultistorm projektjéhez. A zeném már megihletett írókat, társas- és szerepjátékokat, illetve horrorfilmek aláfestéséül szolgált. Nagyon örülök tehát, hogy egy teljesen új, Lovecrafti ihletésű albumot készíthetek a Cultistormhoz nagyzenekari és kórushangzásban, amely hozzájárulhat majd a játék atmoszférájának megteremtéséhez.”
– Graham Plowman

ZENE A JÁTÉKHOZ

A Cultistorm társasjátékhoz egy kb. 50 perces zenei album készül Graham Plowman zeneszerző által. Az album zenei anyagát a Cultistormhoz készült novellák, a Script Book-ban megjelenő történetek és a játék illusztrációi ihletik. Az album teljes értékű és önálló zenei kiadványként jelenik meg, 6 paneles digipak csomagolásban, amely a Cultistorm Collector Pledge része, illetve külön add-onként is megvehető.

GRAHAM – A ZENESZERZŐ

Graham Plowman, írországi zeneszerző, aki H.P. Lovecraft műveinek nagyzenekari feldolgozásaival lett ismert és elismert a lovecarfti közösségekben világszerte.

Graham zongorázni tanult, majd a kétezres évek elején a Gyűrűk Ura filmek hatására a filmzenék felé fordult, és 2010 óta állít össze nagyzenekari műveket, dolgozott és jelenleg is dolgozik hollywoodi filmek zeneszerzőjeként is. Kedvenc filmzeneszerzői közé tartozik John Williams, Danny Elfman, a klasszikus zeneszerzők közül Sergei Rachmaninoff, Beethoven, Liszt Ferenc és Tchaikovsky inspirálják az alkotásban.

H. P. Lovecraft munkásságához legjobban illő zenei hangulatot leginkább Lovecraft korai éveihez köti, és kifejezetten olyan hangszereket szólaltat meg, amik már Lovecraft idejében is elérhetők voltak. A nagyzenekari eszközök felvonultatásával Lovecraft tudós elméjének kivetülését jeleníti meg műveiben, elég csak meghallgatni például a Mi-go vagy a Great Race of Yith című szerzeményeit.

Graham legnagyobb jelentőségű Lovecrafti projektje a jelenleg már 25 szerzeményből álló sorozata, aminek során Lovecraft novelláinak hangulatát mutatja be nagyzenekari műveiben. Csodás dallamok ragadják magával a zenekedvelőket, az olvasás és a zene együtt adják át az a felfokozott hangulatot, amit mi, a rémtörténetek kedvelői annyira kedvelünk.

VÉGÜL NÉHÁNY KÉP A ZENÉHEZ INNSMOUTHBÓL…