Szállítás és a Pledge Manager lezárása


POST-KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #36

Üdv újra, nyomozók!

Utólagos jókívánságok

Reméljük, nagyszerűen teltek az ünnepek. Mi a Kickstarter kampány óta megállás  nélkül, túlfeszített tempóban dolgoztunk, és muszáj volt megállnunk és pihennünk kicsit – próbáltuk annyira Cultistorm-mentessé tenni ezt a pár napot, amennyire csak lehetett.

Miért volt egy kis csend a házunktáján?

Nem akartunk mindenféle apró információval spammelni – nem vagyunk az a csapat, akik havi száz frissítést posztolnak, nem mintha baj lenne, ha mások így tesznek. Mi a fontos dolgokat szeretnénk megosztani veletek, amikre érdemes figyelni. A decemberi ünnepi időszakban a gyárak és cégek bezárnak, és sok bennünket is érintő folyamat egyszerűen „befagyott” – a partnerek és ügyintézők elvonulnak ünnepelni és pihenni. Persze eddig mi is hétköznap-hétvégén dolgoztunk, de nem mindenki így működik – ezért követtük mi is a partnereinket, és vártuk, hogy újrainduljon az élet. Legalább pihentünk mi is egy kicsit.

A Pledge Manager lezárása

Annyira befagytak év végén a dolgok, hogy az eredetileg tervezett december 25-i időpontban technikailag se tudtuk lezárni a Pledge Managert, mert a technikai személyzet sem dolgozott a CrowdOx-nál. Holnap, január 6-án tudják elvégezni a kollégák azokat a beállításokat, amik a PM lezárásához szükségesek – ez tehát csak most fog megtörténni.

Mi a helyzet a szállítással?

A nemzetközi szállítási folyamat sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt a legtöbben elképzelnétek – nem csupán annyiból áll, hogy valahol felpakolnak pár kartont egy hajóra, aztán egy másik időpontban valaki becsönget az ajtónkon a saját dobozunkkal. A kettő között óriási szakadék van, amit ezernyi lépéssel és rengeteg ember rengeteg munkájával kell áthidalni. Iszonyú sok adminisztrációs munka. Csomagolóeszközök beszerzése. A berakodás is több különböző cég munkája. Aztáén megint adminisztráció, importálások, vámolások. Ha megérkezett az áru az elosztó központokba, újból rengeteg adminisztrációs feladat. nagyon-nagyon-nagyon sok tennivaló, egymásra váró folyamatok, rengeteg cég és ember egymásra épülő munkája. És mi is sokszor csak várunk és várunk…

November végére készült el a gyártás, és indult el a szállítás. DE végre megkaptuk a hírt, hogy a hajó befutott a Quartermaster logisztikai központjába. Ez már hatalmas mérföldkő a szállítás folyamatában! Most megint jön az adminisztráció, és talán a jövőhét végére elindulnak a játékok a központokból már a lakcímeitek felé. Erről mindenki fog kapni tracking-et is. Az előző update-ünkben úgy becsültük, hogy január közepére vehetitek kézbe a játékokat, így nagyjából ez tartható is.

Hogyan tovább?

Most elsősorban a játék kiegészítőinek befejezésére és a Deluxe / Collector elemek gyártásának előkészítésére fókuszálunk – a következő hónapokat ez a munka fogja meghatározni.

Végül néhány pozitív gondolat…

Ahogy jeleztük, egy párszáz darabos mennyiséget kinyomtattunk az alapjátékból a backerek példányain felül is – elsősorban a projekt további támogatása és népszerűsítése céljából. Mivel az EU / USA elosztó raktárakba most érkeztek be a szállítmányok, a honlapunkon megrendelt példányok gazdái is ugyanakkor fogják megkapni a játékokat, mint a KS backerek. Eddig csak a saját hazánkban kiadott magyar példányok érkeztek meg, ezekből tudtunk értékesíteni – és eddig mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott a játékról. Jó látni, hogy akik kipróbálják, milyen gyorsan megszeretik a Cultistormot, úgy tűnik a visszajelzésekből, hogy jól sikerült az első játékunk. Reméljük, ti is ugyanígy fogjátok érezni, amikor végre kipróbálhatjátok.

MEGJEGYZÉS: jelen poszt a Kickstarter kampány update forsítása – alapvetően az angol verzióról és a nem magyar backereknek szól.