KICKSTARTER KAMPÁNY UPDATE #21

Végre egy kis könnyítés – a gonosz erői szabadságra mennek!


Ezzel a nyomozókat segítő kiegészítő kártyapaklival mindenféle váratlan esemény történik a kutatás közben. Az események ezúttal szinte mindig a nyomozókat segítik, de persze néhány kellemetlen meglepetés azért elronthatja az örömünket.

A kutatási eseményeket önmagában, más kiegészítő nélkül inkább kezdőknek vagy könnyebb játékra vágyóknak ajánljuk. A másik szerepe ennek a modulnak, ha olyan nehezítést adó kiegészítők mellé tesszük be játékba, amelyek a kultistákat erősítik, ezzel lehet kompenzálni a negatív hatásokat és visszabillenteni a játékegyensúlyt a kiegészítő modulok által biztosított változatosság megtartása mellett.

A kiegészítővel érkezik egy speciális D6 dobókocka a nyomozók számára. Amikor kutatás akciót hajtunk végre, akkor dobnunk kell ezzel a kockával. A kocka három oldala a kutatást teszi lehetővé a rendes szabályok szerint, két oldalon kutatási esemény kártyát húzhatunk, egy oldala pedig sikertelen kutatást eredményez, ilyenkor nem történik semmi.

A Narratív Script Bookban minden kutatási esemény megkapja a saját találkozás történetét is (Encounter Stories), amivel mélyebb szinten is átélhetjük a kutatás hangulatát.

Néhány hatás a kutatási események közül:

  • Minden nyomozó azonnal átadhat egy tárgyat egy társának, ha akar – ehhez nem kell egy helyszínen állniuk.
  • Ennek a fordulónak a harci körében minden nyomozó megkapja a helyszín szimbólumát, ha nincs ilyen képessége.
  • A nyomozók meggyógyulhatnak összesen annyi mentális sérülésből, ahányan játszanak, a gyógyulást tetszőlegesen elosztva egymás között.
  • Ha játékban van megidézett Mérhetetlen Vén, és van már alatta elemésztett kultista, akkor kiveheted alóla az összes kártyát.

Lassan elérkezünk az utolsó napokhoz…

Holnap estére marad az utolsó modul – ezzel valamennyi kiegészítőt be tudtuk mutatni nektek. Reméljük segíthettünk kicsit jobban belelátni a Cultistorm mélységébe és sokszínűségébe. Ez a rengeteg kisebb-nagyobb kiegészítő rengeteg új elemet és mechanikát ad a játékhoz, és széleskörűen kombinálhatók is egymással. Még nem számoltuk össze, de azt hisszük, nagyon sokszor lehet úgy Cultistormot játszani ezekkel a modulokkal, hogy minden egyes játékban lesz valami valóban új és még nem próbált elem vagy kombináció – ezzel is megteremtve a Cultistorm sokszínűségét és újrajátszhatóságát. A Script Bookban pedig csak a kiegészítő elemek közel 200 új történetet adnak az alapjáték scriptjeinek számához.

Holnap tehát jövünk az utolsó ilyen bemutató írásunkkal – de közben vannak más terveink is. Szeretnénk a csapatunkat is bemutatni  nektek egy külön update-ben, az utolsó 48 óra pedig a közel 3000 reminderes potenciális backer miatt különösen izgalmasnak ígérkezik. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hova jutunk el a kampány végére.

Mit minden levélben, most is szeretnénk elmondani, mennyire hálásak vagyunk nektek, hogy már itt tarthatunk! Köszönjük a támogatásotokat, újra és újra!